Skip to main content

Sportpedicure

Sporten is een van de meest geliefde vrijetijdsbesteding. We besteden er veel tijd aan en vinden het leuk om onze sportprestaties te zien verbeteren. Om onze sportprestaties te verbeteren schaffen we sportkleding en sportschoenen aan, maar denkt u er weleens over na, wat sporten betekend voor onze voeten?

Alle gewrichten, spieren, pezen van de voet staan bij sport en bewegen extra onder druk. Maar ook de nagels en de huid hebben te maken met extra druk en kracht. Bekende klachten zijn o.a:

  • Blauwe nagels
  • Ingescheurde nagels
  • Overbelasting van spieren en pezen

Weet u, dat 75% van de sportblessure voorkomt aan de benen en voeten?

Wat kan ik, als medisch sportpedicure voor u betekenen?

Door huid- en nagelklachten onbehandeld te laten, zult u merken dat ook uw sportprestaties afnemen. Door de pijnlijke huid en/of nagels zult u uw voet anders gaan neerzetten, waardoor de knie en/of heup extra belast kunnen gaan worden.

Als medisch sportpedicure ben ik gespecialiseerd in nagel huidaandoeningen bij sporters. Ik kan uw klachten behandelen en adviseren over het voorkomen klachten.

Wat kunt u verwachten tijdens een consult bij mij?

Als eerste zal ik een anamnese maken. Hierbij wil ik ook graag uw sportschoenen zien.

De huid en nagels zal ik zorgvuldig bekijken en samen met u zal ik overleggen hoe we deze problemen gaan aanpakken. Uiteraard volgt daarna de behandeling. Eelt en likdoorns zal ik verwijderen. Nagels worden op de juiste lengte geknipt. Traumanagels worden op de juiste manier behandeld.

Of u nu professioneel of hobby sporter bent. Aandacht voor uw voeten is een belangrijke factor om plezier in het sporten te behouden.

Samen kunnen we uw huid en nagels gezond houden.

Menu sluiten

Aldy’s Voetzorg
Maatschouw 14
2771MV Boskoop

T: 06 – 51 62 98 59
E: info@aldysvoetzorg.nl