Skip to main content

Eenvoudig zelf je teennagels lakken

Het is zomer en  de slippers en sandalen worden weer tevoorschijn gehaald. Tijd om je voeten weer een mooi verzorgd uiterlijk te geven. Voor de dames onder ons horen daar  mooi gelakte teennagels bij. Wil jij zelf je teennagels lakken? Ik heb een stappenplan met tips voor je gemaakt.

  Voorbereiding

Voor je je nagels gaat lakken, tref je eerst de juiste voorbereidingen.

  1.  Knip je nagels ( met een scherp nagelschaartje) recht af, zodat ze niet gaan ingroeien. Knip je nagels ook niet te kort af. Onthoud hierbij dat een nagelknipper niet zo netjes knipt als een scherp nagelschaartje.
  2. Scherpe randjes aan je nagels? Vijl ze dan weg met een nagelvijl. Met de nagelvijl kun je ook meer vorm aanbrengen in de nagel.
  3. Gebruik  een nagellak remover om de eventuele restanten van je oude nagellak  te verwijderen

Je teennagels lakken 

Wat ik zelf altijd doe. Ik trek teenslippers aan waarin mijn teennagels goed veel ruimte hebben. Dan doe ik wattenschijfjes tussen mijn tenen. Op die manier voorkom ik dat mijn net gelakte nagels tegen elkaar botsen en beschadigen. Doordat ik teenslippers aan heb kan ik tijdens het drogen van de nagellak voorzichtig lopen. Om bv even een kop koffie te maken.

 

Nu kun je echt aan de slag!

  1. Begin met een basecoat. Hiermee voorkom je dat de nagellak gaat verkleuren. Breng de basecoat aan door in een strijkbeweging banen te maken van de nagelriem tot het uiteinde van je nagel.
  2. Nu is het tijd voor jouw favoriete kleur nagellak. Ook de nagellak strijk je in een beweging, van nagelriem tot het uiteinde van de nagel, in banen aan op je teennagel. Heb je heel de nagel gehad? Laat de nagellak dan even goed opdrogen. Meestal duurt het opdrogen zo’n 2 tot 5 minuten. Herhaal deze stap (minimaal) nog één keer. Wist je dat een aantal dunne laagjes langer mooi blijven dan een dikke laag?

Per ongeluk “buiten de lijntjes gekleurd”? Geen zorgen! Doop een wattenstaafje in nagellakremover en verwijder op die manier de nagellak die op je huid terecht is gekomen.

 

  1. Eindig met een topcoat. Een topcoat maakt je nagels sterker, waardoor je net gelakte nagels langer mooi blijven. Ook voor de topcoat geldt dat je hem opstrijkt in banen. Deze stap kun je elke paar dagen herhalen, zodat je nagels nog langer mooi blijven. Er is bv ook een topcoat die een sneldrogend effect heeft.
  2. Neem de tijd om jouw net gelakte nagels goed te laten drogen. Tijd om even relaxt een goed boek/tijdschrift  te lezen.

 

Wil het teennagels toch niet lukken zoals jij dat wil, kun je altijd een pedicurebehandeling boeken. Als extra optie kan er gekozen worden om de teennagels te laten lakken.

 

Geniet van jouw mooi gelakte teennagels

 De grootste fout tijdens het lakken van teennagels

Aldy Kool-Hagen

Aldy’s Voetverzorging (Boskoop)

Menu sluiten

Aldy’s Voetzorg
Maatschouw 14
2771MV Boskoop

T: 06 – 51 62 98 59
E: info@aldysvoetzorg.nl