Skip to main content

Hoe ik mijn agenda terugvond op de damesafdeling

 

Jaren geleden, tijdens de basisopleiding voor pedicure, leerden  we wat belangrijk was om het werk als pedicure goed te kunnen uitvoeren. Wat was ik trots op mijn instrumentenmap en pedicuremotor. Dit waren de belangrijkste artikelen om het vak goed te kunnen uitvoeren.

Tijdens de opleiding vertelde echter niemand dat echt het allerbelangrijkste voor een pedicure de agenda is. Staan er veel of juist te weinig afspraken in. En het allerbelangrijkste, wie komt er vandaag? Of in geval van een ambulante werkdag, waar ga ik vandaag naar toe?

Een paar jaar geleden kwam ik op het einde van een ambulante werkdag bij een nieuwe klant. Mevrouw was behoorlijk dementerend en de hele dag had voor de mantelzorger ( de echtgenoot) al in het teken gestaan van chaos. Niets ging zoals gepland. Tijdens de behandeling was mevrouw erg gezellig en oooooh wat vond ze het plaatje op mijn agenda mooi. Ze raakte er niet over uitgepraat.

Die avond ging ik achter de pc zitten om mijn administratie te doen, deed mijn werktas open en miste mijn agenda.  Mijn tas helemaal omgekeerd en koffer nagekeken, maar die agenda bleef weg.  Opeens kwam er een beeld boven van een dementerende mevrouw die mijn agenda verliefd in haar handen had en op een tafeltje neerlegde. Nee he, het zou toch niet waar zijn.

Gelijk belde ik dit echtpaar op, maar het was al 20.15 uur geweest en ze namen de telefoon niet meer op.  De volgende dag had ik een drukke ambulante werkdag, maar hoe laat moest ik waar en bij wie zijn?

Om 8.45 uur belde ik bij het echtpaar aan, meneer deed open en zei gelijk: “ U komt uw agenda ophalen”. Gelukkig hij had hem gezien. Maar daarna zei hij : “Geen idee waar mijn vrouw hem heeft gelaten”

Meneer keek in de woonkamer en keuken en verzocht mij om te helpen zoeken in kastjes en stapeltjes kranten en tijdschriften. Ik baalde als een stekker, zeker toen na 10 minuten mijn agenda nog steeds kwijt was.

Toen kwam mevrouw naar beneden, keek mij aan en zei : “ U komt dat boekje met de voeten ophalen”  Ja, zei ik, maar uw man kan het boekje niet vinden. Haar nuchtere reactie  “Nou ja zeg, op de damesafdeling natuurlijk!”

De damesafdeling, ik ging naar meneer, die in de keuken aan het zoeken was en vertelde wat zijn vrouw gezegd had. O ja, natuurlijk, het gangkastje waar alle spullen liggen van de dames van de thuiszorg, dat heet hier de damesafdeling. Ik deed het kastje open, en gelukkig daar lag mijn agenda.

Precies op tijd kwam ik die dag aan bij mijn eerste klant, met het gevoel alsof ik er al een hele werkdag op had zitten.

Inmiddels heeft de moderne tijd zijn intrede gedaan en gebruik ik de digitale agenda.

Maar toch kan ik het niet laten om een papieren agenda in te vullen, gewoon als backup. Immers wat nou als het internet dagenlang plat ligt en ik niet bij mijn digitale agenda kan?

Zoals eerder gezegd, de agenda een zeer belangrijk item in de pedicurepraktijk.

Aldy Kool-Hagen

Aldy’s Voetverzorging

Aldy’s Voetverzorging Boskoop

Laat een reactie achter

Menu sluiten

Aldy’s Voetzorg
Maatschouw 14
2771MV Boskoop

T: 06 – 51 62 98 59
E: info@aldysvoetzorg.nl