Skip to main content

Voeten in de knel

Wat kunnen, wij dames, ijdeltuiten zijn. Regelmatig proppen wij onze, noord europese voeten in zeer mooie, elgante zuid europese /chinese schoenen. En daar begint het probleem. Want je hebt niet veel fantasie nodig om te zien dat in onze contreien de voeten een stuk groter en breder zijn dan in spanje,  Italie of china, waar veel schoenen gemaakt worden.

Gelukkig hebben, wij dames, zeer veel soorten schoenen. Ja echt gemiddeld heeft een vrouw in nederland 38 paar schoenen ( dit is inclusief wandel- en sportschoenen). De gemiddelde man daar en tegen heeft slechts 8 paar schoenen in zijn kast staan.

En ja, ik behoor in dit geval zeker tot de gemiddelde vrouw. Afgelopen zomer hadden wij met vrienden op een terrasje in het dorp afgesproken. Op de valreep kocht ik die middag nog een leuk jurkje. Eenmaal thuisgekomen vond ik dat ik er geen leuke schoenen bijhad. Waarop ik, werkelijk waar, al mijn schoenen uit de kast haalde. En OOOO kijk daar helemaal onderin de kast, wat een mooie verrukkelijke schandaaltjes. Ze stonden prachtig bij mijn nieuwe jurk.

Zeer tevreden stapte ik het huis uit. Maar na een korte wandeling van 10 minuten deden mijn voeten behoorlijk zeer. Ineens besefte ik waarom juist deze schoenen zo onderin de kast beland waren. Op het terras deed ik mijn schoenen uit. Zelfs op de terugweg deed ik ze niet meer aan. Mijn voeten vonden het beter om schoenloos over de straat te lopen. Thuisgekomen gelijk die leuke martelwerktuigen in de container gedaan.

Maar ook kleine kinderen en oudere mensen lopen vaak op slecht passend schoeisel. Beide groepen hebben met elkaar gemeen, dat als zij vallen te kleine schoenen een oorzaak kunnen zijn. Een belangrijk hulpmiddel om te kijken of je de juiste maat schoenen heb is een a4 tje.

Laat je kind of ouder op het a4 je staan, teken met pen de voetafdruk. Knip deze vervolgens uit. Leg de uitgeknipte voet in de schoen. Als deze papieren voet erg gekreukeld uit de schoen komt, weet je dat die schoen niet meer past.

Dit zouden, wij dames, natuurlijk ook met onze mooie elegante schoentjes kunnen doen. Maar ja we weten natuurlijk al hoe gekreukeld  onze papier voetafdruk eruit komt. Aangezien we een hoge pijngrens hebben tijdens het dragen van de schoentjes.

Inmiddels is er de term “zitschoenenen” ( elegante schoentjes, waar je zo min mogelijk op loopt) en gelukkig zijn de sneakers er. Schoenen die erg lekker zitten, en tegenwoordig ook nog een beetje elegant kunnen zijn.

Tussen die, gemiddeld, 38 paar schoenen hebben we gelukkig ook die schoenen die zo heerlijk zitten en waar we makkelijk op kunnen lopen zodat we onze voeten niet altijd in de knel laten zitten.

Geniet van alle mooie schoenen die in jouw kast staan en draag ze met veel plezier.

Aldy Kool-Hagen

Medisch pedicure  Voetreflextherapeute

Aldy’s Voetverzorging Boskoop

Laat een reactie achter

Menu sluiten

Aldy’s Voetzorg
Maatschouw 14
2771MV Boskoop

T: 06 – 51 62 98 59
E: info@aldysvoetzorg.nl